SHARE IT

23.4.11

Beogradska izletišta – Salaš Stremen


Veliki broj Beogradjana teško da može da nabroji sva izletišta koja okružuju Beograd, uglavnom znaju Adu, Avalu i onda im sledeća na pamet pada Fruška Gora, koja je zapravo novosadsko izletište.

Neki su već napustili Beograd i uveliko uživaju kojekuda, a za nas koji smo ostali za Uskršnje praznike u gradu ostaje da na primer proberemo neko od mnogobrojnih izletišta nadomak Beograda i makar jedan dan odvedemo klince u prirodu.

Danas želim da vam predstavim Salaš Stremen koji se nalazi u Jakovu, Opština Surčin, dvadesetak km od Beograda.  Doduše put od centra Surčina do Jakova je pun rupa i morate voziti opreznije, ali vredi ga preći. Jer vas tamo čeka pravi raj za decu.

Uputite se surčinskim putem od Novog Beograda ka aerodromu i kada stignete u centar Surčina na velikoj raskrsnici na semaforu idite levo.  I onda pravo ka Jakovu,  pratite table. U Jakovu najbolje pitajte za salaš a mozda ima i neka tabla, ja je makar nisam uočila. 

Ovo nije samo salaš ovo je i mini hipodrom. Omiljena životinja moje kćerke je konj ili kako ga ona uporno zove noj tako da ne moram da opisujem njeno oduševljenje.  A oduševljenja su se nizala – konji, psi, mačke, prelepa zelena gusta trava, dečiji park sa drvenim mobilijarom, mini trampolina.

U okviru salaša nalazi se Konjički klub 'Stremen' gde možete učiti tehnike jahanja,  baviti se konjičkim sportom ili uzivati u rekreativnom i terenskom jahanju, a za najmladje nude šetnje na konjima ili poniju.

Ovde nije kraj, nude se i vožnje fijakerom ili pak konjobusom za veće grupe. Mozete iznajmiti i bicikl za svega 200 dinara na sat, a ljubazni konobar nam reče  da može i dva! Tu je i restoran sa tradicionalnom srpskom kuhinjom sremačkog podneblja.  Mi ovoga puta ništa nismo probali, ali smo uživali u bašti restorana uz popodnevnu kaficu.  Cene su koliko smo uspeli da vidimo pristojne.

U toku su tematski dani u okviru kojih vaša deca i vi možete uživati u novim različitim ukusima. Salaš Stremen ima lepu internet prezentaciju gde se možete informisati o svim detaljima i pogledati bogatu foto galeriju,  a dole pogledajte fotografije koje sam napravila danas.

Prolećni almanah salaša Stremen:
22.04.-25.04.2011. Dani Koprive
29.04.-03.05.2011.  Dani Maslačka
07.05.-08.05.2011. Dani Gljiva
14.05.-15.05.2011. Dani Zelja











Posted by Picasa

No comments: