SHARE IT

19.4.11

“Children begin by loving their parents; as they grow older they judge them; sometimes, they forgive them” Oscar Wilde



Vodič za male ljude nije klasičan vodič, niti blog koji želi da nameće roditeljima šta njihova deca treba da jedu, koji vrtići i igraonice su in a koji out, kada je pravo vreme da se dete upiše na strani jezik a kada na sport. Sve to već znamo. Nije ni dnevnik jedne majke koja će vas daviti o dogodovštinama svoje predivne kćeri koja je talentovana za sve i svašta.

Ovo je pokušaj da se informišu roditelji u Beogradu , pogotovo male dece, o mogućnostima za zabavu i edukaciju dece, a da se to ne svede na posete tržnim centrima, sedenje po kafićima, svakodnevne odlaske u igraonice i  konstanto buljenje u ekran. 


Želja je i da se edukuju Beogradjani de nema potrebe popreko gledati ženu, koja u supermarketu pokušava da se probije izmedju rafova, jednom rukom gurajući kolica za dete, a drugom kolica za kupovinu, niti se zgražavati na dete koje u kafeu ili restoranu obori čašu sa stola.

Deca jesu mali ljudi, ni malo naivni, i imaju svoje potrebe, koje takodje nisu ni malo naivne. Svaki roditelj bi trebao da se potrudi da ono malo slobodnog vremena koje provodi sa svojim mališanom/ -ima provede najkvalitetnije moguće, uvek tražeći nove vidove zabave, druženja i učenja.

Vodič za male ljude bi voleo da bude interaktivnog karaktera, pozivajući roditelje da ostave svoje komentare, utiske i ideje. Ja, autorka ovog vodiča, želim da ovo bude mesto, gde ću sa zainteresovanima podeliti otkrića, razočarenja i oduševljenja na koja svakodnevno nailazim, pokušavajući da svojoj kćerci ponudim uvek više, uvek bolje. Ne želimo li svi  za našu decu samo najbolje?





Fotografije:
http://letsgetbiblical.tumblr.com/post/4627337687



2 comments:

Sandra said...

Drago mi je što se jedna obična, "smrtna" mama osmelila na ovakvu ideju. Mislim da je dosta tih fancy mama "kurjaka" koje sve mogu SAME (a "logistika" kojom raspolažu je bezgranična) i kojima je druženje sa decom najvažnije, a nikada nisu kod kuće... Decu jesu nešto najlepše i najbitnije, jer nekako su jedini trag koji ostaje za nama...treba da se samo potrudimo da taj trag bude pravi.

Pappi said...

Zelim samo da kazem da su tetke bogatstvo svakog detinjstva, i da smo mi tetke bespravno stavljene u drugi plan!Tako da jedna mlada tetka s nestrpljenjem iscekuje ideje i nove postove. Samo hrabro!!!