SHARE IT

6.5.11

Čudesna Pepa


Pepa  Prase (Peppa Pig) je crtani junak koji je medju prvima fascinirao moju kćerku. Uz Pepu smo praktično i počeli da pratimo crtaće. I mislim da neću preterati ako kažem, da se moje, inače stidljivo i rezervisano dete, uz Pepu oslobodilo i počelo da raste u jednu znatiželjnu i otvorenu devojčicu.

Od Mis Pigi (Miss Piggy), nisam srela prasicu koja je ovako šarmantna i ljupka kao Pepa. Pepa je sestra, drugarica, školarica, kćer i unuka kakvu bi svako poželeo. Pepa Prase ima brata Džordža (George) i naravno Mamu Prase (Mamma Pig) i Tatu Prase (Daddy Pig). Ima i drugare, svih životinjskih vrsta, i najbolju drugaricu Rebeku Zeku (Rebbeca Rabbit).

Svojom jednostavnom grafikom i jarkim bojama Pepa Prase zabavlja i uči decu u 180 zemalja, a ni roditelji nisu ravnodušni. Za razliku od ostalih crtanih filmova danas, koji su prebrzi i mahom agresivni, Pepa je smirenija, prikazuje svakodnevne situacije jedne moderne porodice i uči decu porodičnim vrednostima. 

Pepa prolazi kroz iste situacije kao naša deca – ide u vrtić, na izlete, bazen, uživa u palačinkama koje joj mama spremi. Ona jeste malo nadobudna, ali ništa preterano za jednu petogodišnjakinju. Pepa obožava da u gumenim čizmicama skače po blatnjavim baricama.

Kao globalni fenomen, Pepa je već neko vreme i u srpskim domovima. Na TV Ultra idu svakodnevno sinhronizovane epizode, a tu su i DVD, knjižice, bojanke i igračke. I dok u Engleskoj, gde je Pepa i nastala, Pepa ima svoj zabavni park , lutkarsku predstavu i status selebritija, kod nas izdavač DVD izdanja nije u stanju da redovno izbacuje serijale, niti da omogući širi izbor.


S druge strane, izdavačka kuća EVRO-GIUNTI se potrudila da Pepu približi i našoj deci.  Klinci  obožavaju ove slikovnice, jer mogu da ih povežu sa crtanim, pa se tako možda late knjige i oni, koji nisu inače ljubitelji. Pored slikovnica tu su i „Pepina velika knjiga“  - interaktivnog tipa, za stariju decu, kao i mozgalice.

Peppa Pig je preporuka za decu svih uzrasta i MUST za one koji još ne gledaju. A ukoliko ste i vi Pepin obožavalac evo nekoliko linkova za najvatrenije fanove i one koji će to ubrzo postati.

Peppa Pig
http://www.peppapig.com/
Oficijelni Pepa Prase sajt. Ovde možete okačiti i vaš crtež Pepe koji će se naći u zvaničnoj galeriji.

Peppa Pig and Me
Na ovoj adresi možete poručiti slikovnicu uradjenu po meri! Glavni junaci priče su vaše dete i Pepa.

Pepa Prase epizode na srpskom
Kako se DVD sa sinhronizovanim epizodama teško nalazi , evo linka na kome ima veliki izbor epizoda koje možete gledati online.

Nacrtajte Pepu
Nacrtajte Pepu u par poteza!

Peppa Pig Live
Pepu možete, za sada samo u Londonu, gledati i uživo u lutkarskoj predstavi!

Peppa Store
Ako volite online kupovinu ovde možete pazariti od igračaka, preko odeće, do posteljine. Ili samo razgledati i uporedjivati cene sa ovima kod nas, koje mi se čine previsoke.



1 comment:

Unknown said...

Suzi ovca joj je najbolja drugarica :)