SHARE IT

2.3.12

Mart – Buđenje proleća

Osim što nam stiže proleće, mart je i mesec Frankofonije, pa se beogradjanima sprema niz kulturno umetničkih događaja koji promovišu francusku kulturu i jezik. Evo detaljnog programa: http://www.institutfrancais.rs/Program.pdf . Nadamo se da nam mart donosi i sunčano vreme da se konačno vratimo na ulice Beograda. Izdvojili smo nekoliko dešavanja koja ne bi trebalo propustiti.


Prirodnjački muzej Beograd – izložba “Životinjsko carstvo” do 05.03.


Izložba traje još nekoliko dana i žao nam je što smo je ovako kasno otkrili. A ukoliko ni vi  niste bili, ovaj vikend možete iskoristiti da prošetate Kalemegdanom i svratite do Galerije Prirodnjačkog muzeja (Mali Kalemegdan 5) da zajedno sa klincima istražujete carstvo kičmenjaka. Izložba je vrlo edukativna za decu školskog uzrasta a uživaće i najmlađi, koji životinjama retko mogu da odole.

Galerija je otvorena svakog dana osim ponedeljka od 10 do 18 h.

Planetarijum – Zvezdani bioskop 01.03. – 21.10.

Svake subote od 19 h možete sa decom uživati u Zvezdanom bioskopu. Za vreme projekcije koja traje nešto manje od sat vremena posetioci uče o sazvezđima, kretanjem nebeske sfere, svemirom – od njegovog nastanka do danas. Cena ulaznice je 150 dinara a za decu do 7 godina je besplatno.


Dom omladine – Tribina: Upoznajte plavog psa 06.03.

Ova edukativna tribina počinje u 19h i govoriće se o pozitivnim aspektima kontakta dece sa psima, edukaciji vlasnika pasa i mačaka i odgovornom vlasništvu nad ljubimcima.  Posebno će biti reči o prevenciji ujeda kod dece, gde se kroz interaktivnu igricu “Plavi pas” deca uče pravilnom  ophođenju prema psima u raznim situacijama.

DKC Beograd – Premijera predstave “Mali Princ” 10.03.

U subotu 10. marta od 20 h, u velikoj sali DKCB-a  premijerno se izvodi predstava “Mali Princ” u režiji Ane Sofrenović. 



SKC - Frankofona Pesma 13.03.


Od 19 h SKC (Kralja Milana  48) će ugostiti talentovane amatere koji će se takmičiti u dve kategorije u izvođenju jedne pesme po svom izboru. Ulaz je slobodan!


Beogradski Festival Igre 28.03. – 12.04.

Svi ljubitelji umetničke igre moći će da uživaju tokom dve nedelje izvrsnog programa, a ne sumnjamo da će i deci biti zanimljivo da pogledaju neku od predstava. Šta vas očekuje ove godine pogledajte na: http://www.belgradedancefestival.com/2012/?page=program

No comments: