SHARE IT

20.9.11

Zec ljudožder i magarac hijena


Lično nisam neki ljubitelj salaša. Vojvodjanska kuhinja mi ne prija, ravnica me zamara, i uvek bih pre odabrala da uživam na nekom seoskom domaćinstvu u Šumadiji. I jednih i drugih je Srbija puna, i svi nude nekakav sadržaj za decu. Ali ugostitelji nikako da shvate da ih to što imaju livadu, drvenu kuću, nekoliko zapuštenih životinja u dvorištu i više vrsta domaće rakije na meniju nikako ne čini posebno interesantnom vikend destinacijom. 

Sa kumom i naše dve ljubimice uputila sam se na Zekin Salaš u Krčedinu. Plan je bio: lep dan, destinacija na 50ak km od Beograda, dobra klopa, zečevi koji trčkaraju po livadi, mini zoo vrt, lavirint od sena. Umesto toga dočekali su nas prljava ovca, zec ljudožder i magarac hijena. Muvala se tu i neka narandžasta izgladnela mačkica.

To bi sve možda delovalo i simpatično, da se o ovom mestu nismo informisali na http://www.zekinsalas.com/ i da nam očekivanja nisu bila mnogo veća. Vrlo verovatno je mesto izgledalo idealno kada je otvoreno, ali je u medjuvremenu, kao i većina srpskih poslovnih poduhvata, krenulo da propada. Privukli mušterije, pa ih uzeli zdravo za gotovo.

Rečeno nam je da su svi zečevi uginuli. To nas je šokiralo. Kada smo hteli da pomazimo tog jednog zeca kog smo zatekli, rekoše nam da ujeda. Svakako smo odlučili da ostanemo i da uživamo u onome što se nudi. U dobrom društvu ne može biti loše.

Izgled druge dve životinje je bio nestvaran. Nismo znali da li nam je sve to više smešno ili tužno. Bela ovca je bila crna od prljavštine, a magarac je je bio toliko raščupan da je podsećao na hijenu. Poljanica na kojoj su tzv dečiji sadržaji je bila treće razočarenje - trampolina koja ne radi i par ljuljaški i klackalica u prljavštini. Od slamnatog lavirinta ni traga. Jedina stvar koja nas je oduševila bili su prugasti mini ligeštuli za klince.

Iako se super provela, kćer mi je u odlasku rekla da sam je lagala da će biti zečevi. I pored činjenice da je ovaj salaš delovao kao sve, samo ne kao "zekin", naše malo društvance je bilo dovoljno maštovito da se samo zabavi i provede nekoliko sati van grada u kvalitetnom druženju. Nedopustivo je da ugostitelji obmanjuju ljude svojim prekičenim internet prezentacijama, ukoliko ne pružaju sve ono što su naveli kao svoje prednosti. 

Prijatnih ambijenata sa dobrom klopom, kakav u neku ruku jeste ovaj salaš, ima svuda. Mi roditelji, uvek se trudimo, da kada god možemo, u moru izbora, odaberemo nešto što će biti interesantno i našoj deci. Zekin Salaš jeste jedno simpatično mesto van grada, gde je hrana sasvim ok, i osoblje iako usporeno vrlo ljubazno. Ali nije ništa posebno. I svakako nije mesto koje bi Vodič za male ljude preporučio kao nesvakidašnje.


















Fotografija na vrhu: http://www.antiquesnavigator.com/pez-price-guide/pez-dispenser-price-guide-172-SoldPrice.html



No comments: