SHARE IT

15.9.11

Letnji Septembar














Leto se ove godine malo produžava i traje evo već pola septembra, a vrlo moguće da potraje i u oktobru. Neki gradski bazeni su produžili svoju sezonu i kupanjac je na 25. Maju, na primer, moguć svaki dan do 19 časova dok je lepo vreme. Ada je  i dalje puna, i sve to u spoju sa sezonom dešavanja, koja je počela, obećava wow ulazak u jesen.

Evo nekih ideja za sunčani septembar koje će vaša deca obožavati.

Budjenje Dunava 17.09.


Ronilački klub Amfora i ekološki pokret Supernatural 17. septembra organizuju akciju "Budjenje Dunava". Beograd je prvi put na mapi 180 gradova sveta koji 17. septembra slave svetski dan ekologije ronilaca. Misija je čišćenje i zaštita svih vodenih površina, a u okviru kulturnog i edukativnog programa koji će se održati na Savskom keju kod Kule Nebojše, u podne počinje i muzički program za decu.


Noć istraživača 23.09

Od 2005. godine, četvrtog petka u mesecu septembru održava se Noć istraživača, manifestacija koja se od 2010. godine održava i u Beogradu.
23. septembra od 18 do 24h posetioci će besplatno moći da učestvuju u susretu sa istraživačima. Program je namenjen svim uzrastima i ima za cilj da promoviše istraživački duh kod mladih i da pokaže kako naučni rezultati doprinose poboljšanju životne sredine.

Na gore navedenim web stranama možete se detaljno informisati o ovoj manifestaciji i  celokupnom programu, a mi za one sa mladjom decom izdvajamo programsku celinu "U šetnji sa ljigavcem", gde će vam istraživači uz vašu pomoć napraviti ljigavca u boji po vašem izboru.


Beogradski festival cveća 24-25.09.


Povedite decu na Beogradski festival cveća24 i 25. septembra u parku Manjež, koji je interesantno podeljen u više celina: Vrt Vrtova - zona promocije, VRTeška - beoflora centar, VRToglavica - zona edukacije i inovacije, VRTlog - zona kulture i informacija, osVRT - stručni skup, izVRTanje - zona odmora, i VRTić - zona dečije animacije.

Porodični sajam 24-25.09.



Drugi porodični sajam održaće 24. i 25. septembra se ispred SC Ušće. Osim izlagačkog dela postojaće i edukativno-zabavni program za decu. Biće tu klovnovi, animatori, žongleri, hodači na štulama i vitezovi iz Stribora. Deca će moći i da uživaju u predstavama pozorišta "Boško Buha", učestvuju u edukativnim, kreativnim i likovnim radionicama, ili da se takmiče u sportskim i muzičkim igrama.

Teatar na Savi – Repertoar za septembar 2011



Teatar na Savi u bloku 45 na Novom Beogradu nastavlja sa radom i u septembru, doduše samo vikendima. Ulaz za mladje od tri godine je besplatan, a za ostale 250 dinara.

Subota, 17.septembar 12.00 Svet bajki
Nedelja, 18. Septembar 12.00 Šuma čuda
Subota, 24. septembar 12.00 Asteriks i Obeliks
Nedelja, 25. septembar 12.00 Mačke iz visokog društva


Nektar svet dinosaurusa



Do 1. novembra ljubitelji dinosaurusa mogu da posete izložbu 52 replike u prirodnoj veličini. Mesto dešavanja je plato Muzeja savremene umetnosti na Ušću. Cena ulaznice je 400 dinara za odrasle i 350 dinara za decu mladju od 15 godina.

Ada Safari

Na Adi uvek ima bezbroj mogućnosti. Ako niste rasoploženi za neku od mnogobrojnih sportskih aktivnosti, možete opušteno popodne provesti na Ada Safariju. Prelep ambijent sa pogledom na jezerce i životinjice koje uvek obraduju mališane.

Tura razgledanja Beograda iz autobusa



Deci je vožnja svakog tipa uglavnom zabavna, tako da razgledanje Beograda iz autobusa sa otvorenim krovom moze biti super fun avantura. Malo starija deca možda i nauče nešto novo o svom gradu. Ture traju do oktobra, svakog dana od 9:30 do 18h. Za decu do 6 godina vožnja je besplatna.


No comments: