SHARE IT

9.12.11

Child friendly places – Lorenzo & Kakalamba



Od kada se otvorio prošle godine, Lorenzo & Kakalamba je jedan od mojih omiljenih restorana u Beogradu. Do sada nisam vodila tamo moju kćer, tako da je pre neki dan imala vatreno krštenje, i  to bukvalno. Odmah na ulazu je uzviknula: „Mama, ovde je već nova godina!“ Kako slika govori više od reči, molim, ko već nije bio, neka pogleda nesvakidašnju internet prezentaciju ovog mesta  „gde se lepo jede“   http://www.lorenzokakalamba.com/rs.html (naše fotografije su slikane telefonom).

Ovaj restoran ima super ventilaciju, plafoni su visoki i vrlo je prostran, tako da i u pušačkom delu može normalno da se diše. Deca su ovde dragi gosti, te se ne morate brinuti za popreke poglede, zle jezika i ostale mantre na koje često nailazim u Beogradu kada sam sa detetom (samo zamišljam kako je onima sa dvoje i više).

U prostoru punom detalja i krhkih lomljivih predmeta, deca zaista imaju svu slobodu da ih razgledaju i prepuste se čaroliji ovog bajkovitog mesta. Naravno, ne ohrabrujemo roditelje da decu puste da trče i vršljaju, ali ih svakako ne morate držati na lancu zbog bontona ili nekih restoranskih manira. Atmosfera je opuštena, gosti su prijatni, a osoblje srdačno i voli da se našali.

Dečiji meni je skroman, ne preterano zdrav, ali vrlo zgodan za male probirljivce, jer sadrži 4 jela omiljena većini dece - teletinu sa pireom, pileće štapiće sa pomfritom, picu i njoke sa paradajz sosom. Za decu sa istančanijim ukusom ostatak jelovnika nudi mnoštvo mogućnosti. Slatkiši su neodoljivi, toplo preporučujemo pitu od suvih šljiva.


Zašto će deca voleti:






·         Zabavan enterijer sa mnoštvom detalja

·         Prijatno osoblje

·         Praktičan dečiji meni

·         Ćup sa bombonama iz koga se deca mogu opušteno sama poslužiti

·         Mesto gde je "nova godina već stigla!"








No comments: