SHARE IT

8.6.11

Beogradska izletišta – Zornića Kuća


Srbija vrvi od raznoraznih mesta koja u svom nazivu nose prefiks ETNO, i to već postaje pomalo ofucano i iritantno. Tako sam i za „Zornića kuću“ pomislila da je samo još jedan u nizu  „etno“ restorana bez konkretnog koncepta. Prevarila sam se.

Po preporuci smo prošli vikend odlučili da čekiramo ovo, kako su nam rekli, izuzetno child friendly mesto. Na samo 30 km od Beograda, ispod Kosmaja, u selu Baćevac kod Barajeva nalazi se nesvakidašnje domaćinstvo, eko farma i restoran „Zornića kuća“ – raj u sred Šumadije.

Hrana je super, rakije su nevidjeno dobre a tu je i veliki izbor kvalitetnih vina sa naših prostora. Ali ono što ovaj ambijent čini zaista posebnim jeste upravo atmosfera starog seoskog domaćinstva. Tu su mnoge domaće, ali i divlje životinje, cvrkut ptica, detalji iz starog seoskog života, proizvodi domaće radinosti. I ono najbitnije, gostoljubivost domaćina koji daju sve od sebe da se osećate maksimalnon opušteno i da ne želite da idete kući.

Ono što nas je najviše oduševilo je to, da ako ste sa decom, dobijate sto pored dečijeg igrališta i mini zoo vrta. Tako da možete uživati u iću i piću, bez da non stop skačete i gledate gde su vam deca. Kasnije se možete svi zajedno opustiti na ćilimima ispod starog hrasta, pa i odremati, što da ne. Za roditelje sa malim bebama tu je i soba sa stolom za presvlačenje.

Sve detaljne informacije i priču o nastanku ovog mesta možete naći na http://www.zornicakuca.rs/. I jedna napomena: tamo je mnooogo lepše nego na slikama!














No comments: