SHARE IT

30.11.11

Decembar - ispraćamo godinu!

Ulazimo u poslednji mesec u godini. Mesec kada pokušavamo da dovršimo započeto, rešimo se lošeg i poželimo sebi i ljudima oko sebe samo najbolje! Ukoliko niste već uveliko učaureni u zimski san, i pronalazite vremena izmedju posla, novogodišnje euforije i planiranja zimovanja, evo nekih od dogodjaja u decembru na koje možete odvesti vaše klince. Raduje nas da je ovakvih dogadjaja sve više u našem gradu.

Festić 2011 29.11-04.12.11.

16. festival pozorišnih predstava za decu obuhvata 15-ak predstava koje će se održati u Pozorištu “Boško Buha”, Centru za kulturu Mladenovac, Kulturnom centru Pančeva, Centru za kulturu Lazarevac i u “Pužu”.  Na gore navedenom sajtu možete videti detaljan program, a posebno bi izdvojili predstavu DKC Majdan  „Petar Pan“ koju izvode deca ometena u razvoju.

Festival nauke 02.-04.12.11.

Peti po redu Festival nauke nudi mnoštvo sadržaja u više celina, a raznovrsni program na više lokacija  pogledajte na njihovom vrlo informativnom sajtu. Sigurni smo da će svako pronaći nešto za sebe.

15. Medjunarodni  festival podvodnog filma - Kinoteka 09.-12.12.11.

Ako su vaša deca ljubitelji podvodnog sveta, odvedite ih da pogledaju jedan od filmova na Festivalu podvnodnog  flma koji se odžava u Kinoteci. Osim što će uživati u prelepim prizorima, ovi filmovi edukativnog karaktera doprinose i razvijanju ekološke svesti.

Igorov magični šou – Dom Omladine 11.12.11.

Ovo je madjioničarski spektakl za decu svih uzrasta. Igor Trifunov, naš najbolji madjioničar, izvodiće najaktuelnije iluzionističke tačke povezane uzbudljivom dramskom radnjom. Ulaznica je 500 dinara, a predstava će se igrati u Domu omladine nedeljom u podne.

Koncert za vanzemaljce - SKC 11.12.11.

Profesori Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu održaće ovaj neobičan koncert, na čijem repertoaru će biti muzika sa „Zlatne ploče“ koju je NASA 1977. godine poslala u svemir, kako bi muzika sa Zemlje tamo našla svoje slušaoce. Koncert je za decu uzrasta 5 – 10 godina, a klinci mogu doći i maskirani u vanzemaljce.  Posle koncerta moći će da, zajedno sa profesorima FMU-a komponuju i sviraju muziku za vanzemaljce, ili da ih crtaju. Ovaj koncert je deo projekta „KONCERTiši se!“

„Alvin i Veverice“ – Sava Centar 11.12.11.

Veverice i njihove drugarice iz benda „Čipets“ zaputili su se brodom na koncert, pretvorivši brod u svoje igralište. Međutim, dešava se brodolom, koji ih izbacuje na pusto ostrvo daleko od obale. Dok pokušavaju da se vrate kući, shvatiće da ostrvo i nije toliko pusto kao što im se učinilo. Cena ulaznica za premijeru je 350 dinara.

Novogodišnja pesmarica – Pozorište Boško Buha 17.-30.12.11.

Ovo je novogodišnji mjuzikl osmišljen tako da publika izadje sa predstave u prazničnom raspoloženju i sa osmehom na licu, pevušeći poznate novogogodišnje pesme. Poznati likovi iz bajki takmiče se u pevanju, i nastaje velika zbrka, ali se naravno pojavljuje Deda Mraz koji rešava stvar. Sala ima 289 mesta, a predstava će se izvoditi od 17. do 30. decembra u terminima od 11, 13, 15, 17 i 19 h. Karta je 650 dinara.

Festival Čarolija - Arena 25.12.11.

Za svu decu ljubitelje pesme tu je i već tradicionalni festival nove dečije muzike Srbije – Čarolija. Želja je da kod dece probudi osećaj prijateljstva, druženja, društvene odgovornosti i brige o drugima kao i brige o životnoj sredini. Želja je i da se dozvoli deci da budu mali ljudi sa svešću o sebi. Kroz ovo takmičenje afrmiše se razvoj takmičarkog duha, muzikalnost, rad i predanosti ciju.

21.11.11

"Na slovo na slovo"


http://www.pozoristeterazije.com/predstave/na-slovo-na-slovo/


26. novembra u 17h, u Pozorištu na Terazijama, prvi put u ovoj sezoni igra mjuzikl „Na slovo na slovo“ u režiji Darijana Mihajlovića. Ova predstava, radjena na osnovu istoimene serije za decu iz šezdesetih godina, premijerno je prikazana 17. aprila prošle godine.  Scenario Duška Radovića adaptirao je Vladimir Andrić, a orkestraciju originalne muzike iz serije, koju je pravio Miodrag Ilić Beli, uradili su Sanja Ilić i Dragan Ilić.

Ovaj nesvakidašnji mjuzikl oduševiće sve fanove Miće, Aćima i Ostoje – one koji su davnih dana odrastali na ovoj kultnoj emisiji kao i neke nove klince. Ulogu Miće u mjuziklu pruzima Svetislav Goncić, a novi momenat je to da njegov partner lutak Aćim iz serije, je sada u mjuziklu dečak, koga tumače Raslav Sekulović i Mateja Vukašinović.

Pozorište na Terazijama poklanja 2 karte za 26. novembar. Pošaljite vaš mail na simicirina@gmail.com, a najbržem ćemo javiti gde da ih pokupi.



najbrza za karte bila je Nikolina Stjepanovic

Fotografije:http://www.pozoristeterazije.com/predstave/na-slovo-na-slovo/

2.11.11

Novembarski podsetnik

46. Zlatno pero Beograda / 11. Medjunarodni bijenale ilustracije 03-23.11.11.
http://www.ulupuds.org.rs/Aktuelnosti.htm


U okviru ove izložbe, u Paviljonu Cvijeta Zuzorić, predstaviće se 126 domaćih i 105 autora iz 26 zemalja sveta. Na jednom mestu naći će se sve vrste ilustracija, pa tako i one namenjene deci. Uz ovu značajnu manifestaciju ide i bogat prateći program, koji možete detaljnije pogledati na sajtu ULUPUDUS-a. 

Tetatar Čarapa – „Kako su drvo i cvet spasili svet“ 05.11.11.
http://www.pozoristecarapa.org/
http://www.kccukarica.rs/

Dečije pozorište Čarapa i Eko-art, će u subotu 5. novembra u 17h u Kulturnom centru "Čukarica" premijerno izvesti predstavu "Kako su drvo i cvet spasili svet". Interesantno je da je predstava deo projekta "I ja brinem o svojoj planeti - novinica ulaznica", a ulaznica za predstavu  su 7 primeraka starih novina. Prva repriza je 12. novembra.
Trkulja svira bebama 06.11.11.
http://www.skc.org.rs/


6. novembra u 17 h u dvorani SKC-a, Slobodan Trkulja će održati neobičan koncert namenjen bebama i deci predškolskog uzrasta. Sviraće na jermenskom duduku, klarinetu, tamburi, kavalu, fruli, klaviru, kao i na nekim dečijim igračkama. Posle koncerta, decu čekaju radionice u kojima će moći da sviraju zajedno sa Trkuljom, ili da prikažu svoj doživljaj koncerta kroz neki drugi vid umetnosti. Koncert je besplatan.


od 18. do 20. novembra u Beogradskoj areni, svi ljubitelji Diznija i klizanja na ledu, moći će da uživaju u predstavi "Princeze i Heroji". Predstava je sinhronizovana, a ulaznice se mogu naći po različitim cenama. Zvončica vodi publiku kroz maštovite priče o sedam Diznijevih princeza na putu do ostvarenja njihovih želja i snova.
Mačak u čizmama 27.11.11.
http://www.pussinbootsthemovie.com/

27. novembra u 18 h premijerno nam stiže animirano 3D ostvarenje Mačak u čizmama. Na bioskopskim repertoarima biće od 1. deembra. Film se može gledati sinhronizovan ili sa titlom.